Foto: Radio2
MARNIK AERTS

Leegstaande woning uitgebrand in Brecht

In Brecht heeft er vannacht een stevige brand gewoed in een huis aan de Cambeenboslaan. Het gaat om een bouwvallige, vrijstaande woning waar niemand in woonde. Volgens de politie verbleef er een kraker. Eén kamer is met een matras ingericht als slaapplaats. Er is voorlopig geen melding van slachtoffers. 

Rond 0.20 uur is er brand ontstaan in een vrijstaande woning aan de Cambeenboslaan I in Brecht. Die straat loopt parallel met de Schtensteenweg (N115). De N115 was voor de bluswerken in beide richtingen versperd.

Volgens een buurman is de woning die in brand staat niet bewoond. Het gaat om een bouwvallige woning die moet worden gerenoveerd. Er is volgens de buurman vandaag nog een kraker in die woning opgemerkt die een vuurtje stookte. De politie bevestigt dat er een kraker in de woning verbleef. Eén kamer is met een matras ingericht als slaapplaats. 

Een naastgelegen woning heeft ook schade. Door de hitte is een raam stukgesprongen. Die woning blijft bewoonbaar. De woning waar de brand is ontstaan is uitgebrand.

 Er is voorlopig geen melding van slachtoffers. 

Meest gelezen