Belga

Verdachte (26) steekpartij station Mechelen - Nekkerspoel aangehouden: moet enkelband dragen

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft een 26-jarige man uit Luik aangehouden op verdenking van een steekpartij. Die gebeurde op zondag 24 oktober op het perron van het station Mechelen - Nekkerspoel. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht dat al snel verlaten. Verdachte en slachtoffer zouden al langer ruzie hebben met elkaar.

Op zondag 24 oktober kwam het tot een zware ruzie tussen twee reizigers op de trein tussen Antwerpen en Luik. Toen de trein in het station Mechelen - Nekkerspoel stopte, ging de ruzie voort op het perron. Uiteindelijk stak één van de reizigers de andere neer. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht dat wel na relatief korte tijd weer verlaten.

Tijdens het gerechtelijk onderzoek kwamen twee personen uit Luik in beeld. Gisteren werden die opgepakt. Er werd ook bij allebei een huiszoeking uitgevoerd. Er was gebleken dat de betrokkenen al langer in conflict liggen met elkaar.

De onderzoeksrechter heeft uiteindelijk beslist om één persoon aan te houden. Hij moet een enkelband dragen.

Meest gelezen