Pixabay

Weddingplanner Joyce De Troch: "Dansen met een mondmasker op, waar is de fun?"

Op privé-feesten met meer dan 50 personen binnen en 100 buiten is vanaf komend weekend een coronapas nodig en moet er een mondmasker gedragen worden. Weddingplanner en presentatrice Joyce De Troch ziet dat niet zitten. "Een serviette dient om een heerlijke maaltijd van je lippen af te vegen, niet om je te beperken in dansadem", zegt ze bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Actrice en presentatrice Joyce De Troch is tegenwoordig vooral weddingplanner. Met haar bedrijf Enjoy uit Dendermonde organiseert ze huwelijksfeesten. "Wij werken op lange termijn. Voor 2021 heb ik niets op de planning staan, omdat de mensen vorig jaar geen trouwplannen maakten. Voor 2022 heb ik wél een aantal boekingen, maar een lieve vriend en collega die niet in de privé-feesten zit, heeft nu wel de zwarte sneeuw tegen zijn snoet gekregen. Daar schiet zo goed als niets meer over voor dit jaar."

Wij gaan door alsof er niets aan de hand is, we geven de moed niet op

Joyce De Troch, weddingplanner

Een feest geven met mondmaskers is zeker te doen, volgens Joyce, maar leuk is anders. "Een serviette dient om een heerlijke maaltijd van je lippen af te vegen, niet om je te beperken in dansadem."

Toekomst

"Ik heb geleerd om positief te blijven, maar als het zo blijft, zal ook 2022 er voor ons niet rooskleurig uitzien," zegt Joyce. "Er komt ook niemand over de brug met een vervangingsinkomen, dus zolang ze maar 50 mensen toelaten, moeten wij het daar maar mee zien te redden. Maar we geven de moed niet op."

Meest gelezen