Chretien Paesen

Winterland in Hasselt past coronamaatregelen toe: vanaf vrijdag met mondmasker

In Hasselt zal Winterland zeker doorgaan, wel met mondmasker. Op buitenevenementen met meer dan 100 personen zal je vanaf zaterdag niet enkel een coronapas moeten tonen, maar ook een mondmasker moeten dragen. De organisatie achter Winterland maakt op vrijdag de switch al naar de nieuwe maatregelen. 

Op een coronapas was Winterland al voorbereid, maar nu maken ze ook snel de omschakeling naar een verplicht mondmasker. "We zijn opgelucht dat de sector niet dichtgaat en er geen sluitingsuur is vastgelegd", vertelt organisator Maurice Schoenmakers. "We kunnen de omschakeling heel snel maken. Iedereen moet vanaf vrijdag zijn coronapas tonen aan de ingang en zijn mondmasker ophouden tenzij ze de horeca binnenstappen en zich daar neerzetten." 

De organisatie gelooft dat het de bezoekers niet zoveel moeite gaat kosten en dat het mondmasker goed gedragen zal worden. "Er is security en er zijn stewards aanwezig die de bezoekers erop kunnen wijzen als ze zich er niet aan houden", klinkt het bij Schoenmakers. "We willen niet werken met zelftests, want dat is op een evenement als Winterland niet nodig. In het nachtleven voelt het vreemd om een mondmasker te moeten dragen, maar in een kerstdorp zou het enkel afschrikken om te werken met een zelftest."

Meest gelezen