Mr Kang tijdens het interview met Hunan TV.
Hunan TV

1,5 kg varkenspoten, 4 kg garnalen en 30 bussen sojamelk: Chinese vlogger niet meer welkom in all you can eat-restaurant

De Chinese vlogger Mister Kang mag zijn geliefkoosde all you can eat-restaurant in de stad Changsha niet meer betreden. De eigenaar van het etablissement heeft dat beslist nadat Kang er tijdens livestreams kilo’s eten naar binnen had gewerkt. “Discriminatie tegen mensen die veel eten”, zo vindt hij.

1,5 kg varkenspoten tijdens zijn eerste bezoek, 3,5 tot 4 kg garnalen tijdens zijn tweede. Daarnaast nog eens 20 tot 30 flessen sojamelk. Meer had de Chinese foodvlogger Mister Kang niet nodig om zijn honger te stillen toen hij voor een livestream uit ging eten bij het Handadi Seafood BBQ Buffet in Changsha. Twee schranspartijen die niet zonder gevolgen blijven voor Kang en andere foodbloggers, blijkt nu. 

Genoeg is genoeg, zo moet de eigenaar van het etablissement gedacht hebben. Tijdens een interview met de Chinese tv-zender Hunan TV vertelde Kang dat zijn geliefkoosde all you can eat-restaurant hem op de zwarte lijst heeft geplaatst. Pure discriminatie als het van de vlogger afhangt. “Ik kan veel eten ja, en wat is daar mis mee? Ik verspil niets!”, mopperde hij.

Ik kan veel eten ja, en wat is daar mis mee, ik verspil niets!

Mister Kang

De eigenaar van het restaurant is daar toch een andere mening over toegedaan: “Elke keer als Kang hier komt, verlies ik een paar honderd yuan. Hij eet alles op”, klaagde hij bij dezelfde interviewer. Om dergelijke braspartijen in de toekomst te vermijden, heeft de man drastische maatregelen getroffen. Alle vloggers die livestreamen tijdens het eten, mogen niet meer binnen. 

In zijn strijd kan de restauranteigenaar alvast rekenen op de steun van de Chinese overheid, die sinds vorig jaar de verspreiding van zulke video’s probeert te beknotten. President Xi Jinping wil hiermee de strijd aanbinden met voedselverspilling. China maakt zich namelijk steeds meer zorgen over voedseltekorten. Maar echt gesmeerd loopt dat nog niet. Het interview wordt volop gedeeld op het Chinese socialemedianetwerk Weibo, waar het fragment ondertussen al meer dan 250 miljoen keer bekeken werd. 

Meest gelezen