Adviesraad van 55-plussers uit Genk zoekt medioren en senioren voor fotoreportage LGBTQ+

De Adviesraad 55+ uit Genk steekt de handen uit de mouwen om thema’s zoals LGBTQ+ en genderdiversiteit bespreekbaar te maken binnen hun leeftijdscategorie. Met een fotoreportage willen ze de oudere bevolking in contact brengen met holebi’s. “We willen zo aantonen dat ook bij ons iedereen gewoon mag zijn wie hij is”, zegt Jo Scheepers, voorzitster van de raad.

Het thema van de Warmste Week dit jaar is 'jezelf zijn'. Voor sommige mensen is dat niet altijd even gemakkelijk. Wie een beetje afwijkt van de norm krijgt mogelijk te maken met afkeuring of discriminatie. Ook voor mensen binnen de LGBTQ+ gemeenschap kan dat zo zijn. Daarom wil de Adviesraad van 55-plussers graag de vooroordelen en stereotypes die hierrond bestaan doorbreken met een nieuw project.

(Lees verder onder de foto)

Fotoreportage

De Genkse 55-plussers zijn dus op zoek naar medioren of senioren die een LGBTQ+-familielid, -vriend of -kennis hebben en daar graag mee op de foto willen. Deze foto’s worden dan tentoongesteld op de Internationale Dag tegen de Holebifobie en Transgenderfobie op 17 mei volgend jaar. Op deze dag schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten.

Onze leeftijdsgroep staat nog een beetje angstig tegenover LGBTQ+

Jo Scheepers voorzitster van Adviesraad 55+ Genk

De problematiek rond gender en seksualiteit leeft enorm bij jongeren maar laat dus ook de ouderen niet koud. “We zijn actief bezig met thema’s zoals LGBTQ+, maar soms staat onze leeftijdsgroep hier nog wat angstig tegenover”, vertelt Scheepers. “Vroeger werd dit niet aanvaard, gelukkig staan we vandaag verder en hopen we veel reactie te krijgen op ons aankomend project”. 

Meest gelezen