Videospeler inladen...

BEKIJK - "Rusthuisklas" herleeft tijdens Voorleesweek met koningin Mathilde: "Dit maak je maar eens in je leven mee"

Morgen start de Voorleesweek, een initiatief van de organisatie "Iedereen Leest". De traditie wil dat koningin Mathilde een klas met een bezoekje vereert. Dit jaar gebeurde dat niet in een school, maar in de zogenoemde voorleesklas in woonzorgcentrum Sint-Franciscus in Vinkt. 

Door corona konden de rusthuisbewoners al een hele tijd niet meer aanwezig zijn in het lokaal waar ze gewoonlijk samen met kinderen uit de dorpsschool een leesles volgen. Maar voor de Voorleesweek werd een uitzondering gemaakt. Daarmee wil de organisatie benadrukken dat er ook voor andere leeftijden dan voor kinderen voorgelezen kan worden.

"Het is hier verafgelegen van alles. Het is een eer dat ze dan toch tot bij ons komt", zegt een verraste bewoonster.

Videospeler inladen...

Meest gelezen