Radio 2

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Sint-Niklaas biedt ambulante hulp vanuit nieuw gebouw 

Mensen met ernstige psychische problemen kunnen vanaf nu terecht in een nieuw gebouw van het Centrum voor Geestelijke Gezondheid in Sint-Niklaas. Het nieuwe gebouw is bedoeld voor mensen die nood hebben aan ambulante hulp. "Wij merken dat de problematiek waarmee mensen worden doorverwezen steeds zwaarder wordt", zegt directeur Ben Engelen.

In Sint-Niklaas heeft het Centrum voor Geestelijke gezondheidszorg Waas en Dender zijn intrek genomen in een nieuw gebouw op de Parklaan. Het centrum biedt hulp aan mensen met ernstige psychische problemen of stoornissen. Iedereen is er welkom: kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, maar ook mensen uit de omgeving van iemand met psychische problemen.

Tweedelijnszorg

Het nieuwe gebouw is bedoeld voor gespecialiseerde, ambulante hulp. Dat betekent dat mensen er langs kunnen gaan, zonder opgenomen te worden. Het gaat om een tweedelijnsvoorziening waar mensen en hun omgeving een behandeling kunnen krijgen wanneer hulp uit de omgeving en eerstelijnszorg onvoldoende blijkt. 

Er zijn meer en meer gezinnen die kampen met complexe problemen

Directeur Ben Engelen

"Wij merken dat de problematiek waarmee mensen worden doorverwezen steeds zwaarder wordt", zegt directeur Ben Engelen. "Er zijn meer en meer gezinnen die kampen met een combinatie van sociaal-economische en psychosociale problemen. De behandelde duur wordt langer en langer. Dat maakt dat ook de doorlooptijden zwaarder worden."

Vlaanderen telt 19 Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). In december vorig jaar besliste de Vlaamse Regering om jaarlijks 4,8 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van de basiswerking van de CGG, waarbij prioriteit gegeven wordt aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot en met 23 jaar.

kasto80

Meest gelezen