Ecobeton stelt waterdoorlatend fietspad voor in Sint-Truiden

Het bedrijf Ecobeton Water Technologies uit Sint-Truiden heeft een nieuw soort fietspad ontwikkeld, waardoor regenwater ter plekke in de ondergrond kan sijpelen. 

"Het unieke is dat het hemelwater dat op het fietspad, de rijweg en eventueel op het voetpad valt, verzameld wordt onder het fietspad", vertelt Jill Aquilani van Ecobeton Water Technologies. "En zo kan het teruggeven worden aan de grondwatertafel. En zo kan er nadien ook weer leidingwater van gemaakt worden." 

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is alvast onder de indruk. "Zo'n fietspad kan snel aangelegd worden en het speelt ook in op de nieuwe klimatologische uitdagingen. Dat zijn sterke troeven. Het is zeker iets dat ik wil bespreken met mijn collega-minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)", aldus de minister.

Meest gelezen