Radio 2

Extra rechters en openbare aanklagers moeten toevloed aan assisenprocessen in Tongeren opvangen

Door corona zijn in Tongeren de meeste assisenprocessen opgeschort. Maar voor juni moeten er nog 6 assisenzaken behandeld worden. Daarom worden er nu extra rechters en openbare aanklagers opgeleid. 

“Er zijn een aantal raadsheren van het hof van beroep die onlangs de opleiding gevolgd hebben om assisenprocessen voor te zitten”, weet Jo Daenen van het hof van beroep Antwerpen. “Ook op het Parket Generaal worden er nieuwe mensen ingeschakeld om de toevloed aan assisenprocessen te kunnen verwerken.”

Processen

Vandaag is gestart met het assisenproces tegen Tamara N. uit Bree voor de moord op haar zoontje, drie jaar geleden. Het is nog maar het tweede assisenproces dit jaar. Voor juni moeten er daar nog 5 bij komen. 

Een van de assisenzaken die nog aan bod komt in de volgende maanden is die van de moord op Sylvio Aquino, dat proces is in mei gepland. En precies om die achterstand in te halen wordt nu een beroep gedaan op extra rechters en openbare aanklagers.

Meest gelezen