KIM VAN DAM

Geen eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsduik in Oostende, Winter in het Park gaat wel door

Stad Oostende gelast alle grote evenementen af door de stijgende coronacijfers. Zo zal er geen eindejaarsvuurwerk zijn, ook de nieuwjaarsduik is geannuleerd en een podcastfestival is verplaatst. De kerstmarkt en de lichttunnel gaan wel nog door. 

Door de hoge besmettingscijfers in Oostende is beslist om een aantal grote evenementen in de winterperiode te annuleren. Het podcastfestival dat begin december gepland stond, wordt door organisator De Standaard uitgesteld naar begin april. Stad Oostende besliste zelf om het eindejaarsvuurwerk voor dit jaar af te gelasten. Daarnaast is opnieuw niemand welkom om te ijsberen tijdens de Noordzeeduik. De stad zelf probeert andere evenementen zo veel mogelijk toch te laten doorgaan, op een coronaveilige manier.

"We moesten vandaag de bestelling doorgeven voor het vuurwerk, want dat steek je niet zomaar af natuurlijk", legt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) uit. "We hebben gekozen om het vuurwerk niet te organiseren, want de situatie is momenteel te onduidelijk. De nieuwjaarsduik wordt niet door ons geregeld, maar door een organisatie. Zij hebben het heel moeilijk om sponsors te vinden. Bedrijven hebben het moeilijk om in deze onzekere tijden geld neer te leggen. Die beslissing lag dus niet in onze handen, maar ik vind het ongelooflijk jammer."

Schaatspiste gaat wél open

Zo zorgen een aantal evenementen toch nog voor wat gezelligheid in Oostende. Na een coronajaar openen de schaatspiste en de kerstmarkt opnieuw de deuren in Winter in het Park in het Leopoldpark. Ook de lichttunnel in de Adolf Buylstraat zal weer schijnen. Er wordt niet gewerkt met klank- en lichtshows op vaste tijdstippen, maar er zal een permanente sfeer- en lichtanimatie zijn waardoor een goede spreiding van het publiek gegarandeerd is. 

"We weten dat er heel wat volk naar de zee afzakt tijdens de winterperiode, dus we wouden wel iets organiseren, natuurlijk in de lijnen van het overlegcomité", aldus burgemeester Tommelein. Ook het Kursaal blijft gewoon open. Naast het Covid-Safe Ticket wordt aan bezoekers gevraagd om opnieuw een mondmasker te dragen in het gebouw, ook tijdens het concert.

Geen staande recepties

De burgemeester roept Oostendenaars op om geen staande recepties te organiseren. Op dat soort evenementen wordt veel heen en weer gelopen, wat de kans op coronabesmettingen vergroot.

Meest gelezen