Gigantische constructie  boven ring in Waregem: "Brug speciaal voor loopwedstrijd"

Afgelopen nacht werd een loopbrug opgetrokken boven de ring in Waregem. De brug staat er speciaal voor de loopwedstrijd Stas Beatrun. De brug werd 's nachts gebouwd om het verkeer niet te veel te hinderen.

Een metershoge brug verbindt de twee stadsdelen van Waregem voor het event Stas Beatrun, een loopwedstrijd met veel dj's en lichtshows. "Voor het eerst willen we de deelnemers over de Hippodroom laten lopen, ook al ligt die aan de andere kant van de stad." Speciaal daardoor werd een brug opgetrokken van 36 meter lang, meer dan zes meter breed en zes meter hoog boven de Zuiderlaan.

Brug is nu al opgebouwd

De brug werd afgelopen nacht al opgetrokken, ook al vindt de loopwedstrijd pas binnen een week plaats. Maar organisator Laurent Van Parys heeft een goede reden waarom de constructie afgelopen nacht al werd geplaatst. "Als we dat overdag doen, dan zitten we met de spits, dus vandaar de keuze om het 's nacht te bouwen. De brug moet nu gekeurd worden door externe organisaties die daarvoor bevoegd zijn. Is de brug wel veilig en stabiel genoeg, is ze correct opgezet, hoeveel mensen kan de brug tegelijkertijd dragen etc. De brug is vroeger opgebouwd om alle keuringen te kunnen doorstaan."

Radio 2
Na de loopwedstrijd is er geen reden meer om die brug te laten staan
Laurent Van Parys, organisator Stas Beatrun

Einde wedstrijd = einde loopbrug

In de nacht na de wedstrijd wordt de brug meteen weer afgebouwd, laat Van Parys weten. "De weg wordt tijdelijk weer omgeleid om de brug 's nachts onmiddellijk weer af te breken. Na de loopwedstrijd is er geen andere reden om die brug te laten staan."

Focus op party tijdens het lopen

Aan de Beatrun op 27 november nemen ongeveer 2.000 deelnemers deel. Er is keuze uit drie afstanden: van vijf tot tien kilometer of de halve marathon. Omdat er dit jaar geen afterparty is, ligt de focus meer op een party tijdens het lopen. "Door samen te werken met de cafés op de Markt pogen ze een heus Waregem Koerse gevoel te creëren."

Meest gelezen