Koppel uit Leopoldsburg veroordeeld tot celstraffen van 7 en 2 jaar voor oudermishandeling

Een koppel uit Heppen (Leopoldsburg) is veroordeeld voor een extreem geval van oudermishandeling. De 86-jarige Marcel De Meester overleed 3 jaar geleden, volgens de dochter en schoonzoon na een val van een trap. Maar tijdens een autopsie werden ook andere zware verwondingen vastgesteld. 

Marcel De Meester uit Heppen woonde bij zijn dochter en haar man. Maar was op het einde van zijn leven dement. Toen hij overleed op 7 oktober 2018 stelde de begrafenisondernemer verschillende verwondingen vast bij de man. Uit een autopsie bleek dat de man zwaar ondervoed was en verschillende schrammen had. Er werden ook een gebroken borstbeen, kneuzing van de linkerlong en bloedingen in de darmen vastgesteld. 

De schoonzoon verklaarde aan de rechter dat hij de dementie van zijn schoonvader niet aankon.  De dochter vertelde dat ze de controle verloor door haar drankprobleem. 

De rechter veroordeelde de schoonzoon (42) tot een celstraf van 7 jaar, de dochter (57) is veroordeeld tot 2 jaar cel. 

Meest gelezen