picture alliance / Royal Press Europe

"We miss you, mommy" op nationale feestdag: "uitgeputte" prinses Charlène van Monaco is opgenomen in kliniek

Monaco viert zijn nationale feestdag vandaag in mineur. Dat prinses Charlène (43) van Monaco niet aanwezig zou zijn op de festiviteiten wisten we al enkele dagen via een perscommuniqué. Prins Albert laat - net vandaag- weten in het Amerikaanse People Magazine dat Charlène oververmoeid is en voor verschillende weken is opgenomen in een kliniek.  

Tien dagen was ze terug in Monaco en ze is alweer verdwenen: nee, het gaat niet bijster goed met prinses Charlène. Gisteren gaf prins Albert mee dat ze niet langer in het ministaatje verbleef. Nu blijkt dat verblijf een kliniek te zijn.

Charlène kon bijna zes maanden Zuid-Afrika niet verlaten door medische complicaties, maar voldoende hersteld was ze ook niet. "Die eerste uren gingen goed, maar daarna werd duidelijk van niet", vertelt prins Albert over haar terugkomst. "Ze was overduidelijk fysiek en mentaal uitgeput. Ze voelde zich overweldigd en kon haar officiële taken, het dagelijkse leven en het gezinsleven niet aan." 

Een van de laatste officiële foto's, Charlène poserend aan het paleis bij haar terugkomst in Monaco: 

Er werd deze week inderhaast een familiebijeenkomst georganiseerd met Albert en Charlènes broers Gareth en Sean. "Ze had de beslissing al genomen en ze zocht bevestiging", legt Albert de situatie uit. De prinses koos voor een behandeling in een kliniek buiten Monaco. "Ergens in Europa", luidt de locatie vaag. Bewust uiteraard. Weg van de druk en de media-aandacht. "Ze bleef kalm en begripvol. Ze besefte zelf dat ze hulp nodig had", prijst Albert zijn vrouw die volgens hem al dagenlang slecht sliep en intussen zienderogen vermagerde.

Nee, geen covid, geen kanker, geen relationeel probleem, geen plastische chirurgie
prins Albert over speculaties

Geruchten over een diepongelukkig huwelijk - de fameuze koninklijke "gouden kooi" - en plastische chirurgie doen al jaren de ronde. Albert spreekt dat (nogmaals) tegen in People Magazine. "Het is geen corona of kanker, het draait niet om een relatieprobleem en heeft niets met gezichtsbehandelingen te maken." Het Franse sensatieblad Voici had het onlangs nog over een verslaving van Charlène (aan kalmeerpillen) en dat ze in Zuid-Afrika eigenlijk aan het afkicken was. 

Dat de 6-jarige tweeling Jacques en Gabriella moeder Charlène mist, was vandaag op de nationale feestdag overduidelijk. De twee tekeningen die ze op het balkon van het prinselijke paleis vasthielden, spraken boekdelen: "We miss you, mommy" en "Love you, mommy". Albert kan rekenen op de steun van zijn zussen, prinses Caroline en Stéphanie. Zij ontfermden zich over de kinderen tijdens de plechtigheden.  

Prins Jacques en prinses Gabriella hebben een hartverwarmende boodschap voor hun moeder op de nationale feestdag, bekijk het hier:

Videospeler inladen...

Van 10 dagen naar 6 maanden in Zuid-Afrika

Midden mei reisde Charlène naar Zuid-Afrika, haar geboorteland, om samen met haar gezin de verjaardag te vieren van nichtje Aiva en om zich voorts voor het goede doel in te zetten tegen de illegale stroperij van neushoorns.

Het geplande tiendaagse verblijf in Zuid-Afrika liep uit tot bijna zes lange maanden. Charlène kreeg officieel te kampen met complicaties na een zware neus-, keel- en oorinfectie. Een laatste operatie onderging ze op 8 oktober, exact een maand later stond de prinses terug thuis. "Een blije dag vandaag", schreef ze toen op instagram bij een foto, herenigd met man en kinderen.

Albert hoopt nu Charlène snel te kunnen bezoeken met Jacques en Gabriella. "Ze is niet ver weg. Kinderen begrijpen het op die leeftijd wel", klinkt het.

Meest gelezen