Foto: Radio 2

Vanavond opent nieuw jongerencafé in Geel: "Slechtste timing ooit, maar we hebben er zin in"

Vanavond opent De Kosmo de deuren, een gloednieuw café dat zijn intrek neemt in het vroegere stadhuis op de Markt in Geel. De laatste nacht voordat de strengere maatregelen ingaan. Hoewel de timing niet ideaal is, heeft mede-uitbater Bastiaan Quets er zin in. "We kijken er sowieso naar uit. We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid en we gaan ons aan de regels houden."

In deze tijden een nieuwe zaak opstarten, daar moet je toch een beetje moed voor nodig hebben, en dat beseft ook Bastiaan Quets, mede-eigenaar van De Kosmo. "Qua timing denk ik wel dat we een van de slechtste momenten ooit hebben uitgekozen. We hadden natuurlijk niet kunnen voorspellen dat vannacht de nieuwe maatregelen zouden ingaan." 

De nieuwe strengere coronamaatregelen gaan wel pas morgenvroeg om 7u in. Zo moet je een mondmasker dragen als je rondloopt op café. "Het zal sowieso wat zoeken worden. Maar we hebben gisterenavond wel al besloten om extra personeel in te zetten om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos kan verlopen. Zo gaan we iemand extra inzetten aan de ingang die bezoekers bij het binnenkomen kan scannen op hun coronapas (CST)", zegt Quets.

"Verder moet iedereen aandachtig zijn om de regels rond de mondmaskerplicht te volgen. Het zal een beetje afwachten worden hoelang we kunnen openblijven. Ik hoop dat we niet gaan moeten sluiten", zegt Bastiaan Quets nog. 

In Geel zijn er weinig mogelijkheden voor jongeren om op café te gaan, daarom richten we ons vooral op de jeugd

Bastiaan Quets, mede-eigenaar De Kosmo

De Kosmo is gevestigd in het oude stadhuis van Geel. "Het gebouw wordt door het stadsbestuur al enkele jaren in concessie gegeven, en er zijn al verschillende cafés geweest. Wij hebben in juni een concessie gekregen", legt Quets uit. Het café werd heringericht, op het gelijkvloers kwam een volledige nieuwe toog, en in de kelder is een zaaltje voor feestjes. De Kosmo richt zich vooral op jongeren. "In Geel zijn er weinig mogelijkheden voor de jeugd om op café te gaan. In het zaaltje beneden kan zo'n 100 man terecht om er af en toe een feestje te bouwen."

Craft beer

Naast de jongeren wil De Kosmo ook inspelen op craft beers. Dat zijn speciale bieren die in een kleine oplage worden geproduceerd. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen