Belga Image

Opschudding in gevangenis van Hasselt: Twee gedetineerden wilden brandje stichten

In de gevangenis van Hasselt is het gisterenavond uit de hand gelopen. Na de wandeling wilden twee gevangenen niet meer naar binnen. Ze brachten vernielingen aan en wilden een brandje stichten. Daarmee wilden ze 3 wandelingen per dag eisen.

De gedetineerden wilden 3 wandelingen per dag. Door coronamaatregelen is dat nu maar 2 keer per dag: een keer in de voormiddag en een keer 's avonds. De twee aanstokers probeerden de andere gevangenen mee te krijgen, maar dat lukte niet. 

Agenten van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) stonden klaar om de gevangenis binnen te gaan, maar hun tussenkomst bleek niet nodig. Er ging wel een politiedrone de lucht in. Uiteindelijk kon het personeel de gemoederen bedaren. NIemand raakte gewond. 

De twee gevangenen zijn in de strafcel beland en vandaag zal de tuchtprocedure worden opgestart.

Meest gelezen