Foto: facebookpagina @pleinpubliek

Plein Publiek verkoopt tickets inclusief sneltests: geen test, geen feestje

Uitbaters van discotheken zijn volop aan het bekijken hoe ze zich gaan organiseren met de nieuwe maatregelen. Sommigen kozen ervoor om een tijd te sluiten. De evenementenlocatie Plein Publiek op het Zuid in Antwerpen wilde niet bij de pakken blijven zitten en heeft al een concreet plan. Ze verkoopt haar tickets samen met een coronatest. Die test gebeurt dan ter plaatse. 

"No sneltest, no party". Via haar facebookpagina laat Plein Publiek weten dat het feesten doorgaat. Bezoekers moeten dan wel een sneltest laten afnemen. Die kunnen ze samen met hun ticket kopen, de afname gebeurt dan ter plaatse, vertelt Nelson Donck van Plein Publiek. "Als ondernemer willen we vooruitgaan. En we willen het goed doen, door de klanten die toch willen uitgaan een veilige manier aan te bieden. Met sneltests, en niet met mondmaskers, want dat is geen optie. We willen niet als politieagent optreden en mensen willen ook niet dansen met een mondmasker op."

Aan de ingang is er een plaats voorzien waar een 30-tal personen tegelijk kan plaatsnemen om zich te laten testen. "We hebben geprobeerd zo veel mogelijk medisch personeel te verzamelen om mee de testen af te nemen of ons personeel op te leiden. Want er is door de overheid ook niet duidelijk gecommuniceerd wie de tests moet afnemen", zegt Nelson Donck. 

Plein Publiek heeft alvast 3.000 testen gekocht. De bezoekers betalen vier euro per test. De uitbaters hopen zo dat er terug meer volk komt, want de ticketverkoop was drastisch gedaald.

Meest gelezen