Restaurantuitbater Andy De Brouwer uit Halle doet emotionele oproep: "Laat de horeca niet in de steek"

Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs in Halle heeft een filmpje op sociale media gezet. Daarin vraagt hij om op café en restaurant te blijven gaan. Op dit moment worden restaurantbezoeken massaal geannuleerd, terwijl je veilig op restaurant kan gaan, aldus Andy. 

In de horeca voelen ze de gevolgen van de vierde golf. Heel wat klanten annuleren hun afspraak. Maar er is geen reden om bang te zijn, zegt restaurantuitbater Andy De Brouwer uit Halle. 

Vanmorgen zette hij een filmpje op Facebook met deze boodschap: "Ik zou een warme oproep willen doen om naar de horecazaken te blijven gaan en niet massaal te annuleren. Bij elke telefoon die we nu opnemen, krijgen we te horen: "wij komen niet of we willen onze afspraak uitstellen". Als je ziek bent, moet je natuurlijk thuisblijven, maar je hoeft niet weg te blijven uit schrik. Met alle coronamaatregelen is het veilig om een restaurant te bezoeken."

Blijf komen en blijf ons steunen, maak de horeca niet kapot. Wij zullen u dankbaar zijn.

Restaurantuitbater Andy De Brouwer

"Ik spreek niet alleen in mijn naam, maar ook in naam van al mijn collega's", gaat De Brouwer verder. "Annuleer niet uit vrees, want anders moeten we binnenkort weer mensen op technische werkloosheid zetten. Dat heeft ook gevolgen voor leveranciers. Dat is een ketting van de hele horeca en de economie die kapot gemaakt wordt. Blijf komen en blijf ons steunen, maak de horeca niet kapot. Wij zullen u dankbaar zijn."

Meest gelezen