Jokko

Sinterklaas toert met bus door het Hageland

In Aarschot is het Sinterklaasfeest van morgen geschrapt. Normaal zouden 600 kinderen de Sint ontmoeten op de Grote Markt, maar door de verstrengde coronamaatregelen en het verhoogde aantal besmettingen, heeft de stad een plan B bedacht. De Sint zal in een bus door Aarschot en alle deelgemeenten rijden. Net als vorig jaar dus. 

Ook dit jaar gooit de coronacrisis weer “roet” in het eten, want enkele Sinterklaasfeesten zijn door de hoge besmettingen afgeschaft. Maar de kinderen van Aarschot en deelgemeenten zullen ook dit jaar niet vergeten worden, want ze zullen de Sint en pieten kunnen spotten wanneer ze met hun bus het grondgebied doorkruisen. 

“Vorig jaar hebben we al bewezen dat zo’n doortocht met de bus een heel leuk, maar vooral veilig alternatief voor de intrede van de Sint kan zijn, voor alle kinderen van onze stad”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD).  De route van de doortocht wordt morgen bekendgemaakt via de website en Facebookpagina van de stad. 

Volgend weekend zal de Sint ook in Scherpenheuvel-Zichem rondtoeren met een bus.

Meest gelezen