Organisatoren Supernova kochten 1.600 sneltesten, maar mogen ze niet gebruiken: "Het doek valt over onze vzw"

De organisatie van het Waregemse Supernova - Hidden Forest, een evenement in de expo van Waregem, heeft 1.600 sneltesten gekocht, maar mogen die nu toch niet gebruiken.  De organisatie ziet het niet zitten om een mondmasker op de dansvloer te verplichten en last het evenement af. Daardoor vallen ze in een financiële put: "Na 8 jaar is het afgelopen voor ons."

Supernova - Hidden Forest uit Waregem, de organisatie die jaarlijks een feestje 'party in style' organiseert in Waregem Expo, kocht 1.600 zelftesten voor het feest van zaterdag. Maar nu mogen ze die niet inzetten. De zelftestregel geldt namelijk niet voor fuiven waardoor een mondmasker op de dansvloer toch verplicht is. Bovendien moet iedereen die iets drinkt, neerzitten. "Op een evenement als Supernova is dat niet haalbaar", zegt een ontgoochelde organisator Jonathan Dewaele. 

Vandaag valt het doek over het evenement alsook over de vzw. Hier stopt het voor ons.
Jonathan Dewaele, organisator Supernova

Alle evenementen binnen met meer dan 50 personen moeten met andere woorden sowieso met coronapas en mondmasker doorgaan. "We hadden 1.600 testen aangekocht", vertelde organisator Jonathan Dewaele. "Wij moesten snel schakelen want het is morgen al. Het was niet duidelijk of wij nu wel of niet bij een discotheek hoorden, maar we deden ons best om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen met die sneltesten."

"We hadden wel al wat reserve opgebouwd na 8 jaar, maar de kosten lopen nu fel op. We spreken hier over tienduizenden euro's. Daar kunnen wij niet meer onderuit. Vandaag valt het doek over het evenement, maar ook over de vzw. Hier stopt het voor ons. We hadden het echt heel graag anders gezien."

Meest gelezen