Twee dieven beroven fietsenwinkel in Dworp: "Ze wisten heel goed waarmee ze bezig waren"

In Dworp zijn twee dieven aan de haal gegaan met voor tienduizenden euro’s aan fietsen. De dieven wisten heel goed waarmee ze bezig waren en braken met een koevoet de deur open die op drie punten vergrendeld is. “Op camerabeelden zijn twee personen te zien”, vertelt de uitbater.

De twee dieven gingen aan de haal met de de duurste exemplaren die in de winkel stonden van fietsenwinkel "'t Veloske" tegenover de kerk van Dworp. De uitbater Jelle Ocula woont op slechts twee minuten van zijn zaak en werd gewekt door het alarm: "Ik ben dan onmiddellijk vertrokken, na het alarmeren van de politie. Een patrouille bevond zich blijkbaar op nog kortere afstand dan mij aan de winkel. Twee minuten na mijn telefoon stonden de agenten er al, maar de daders waren al weg. De politie heeft al nazicht gedaan en ze zijn op geen enkele ANPR-camera gepasseerd. Die hebben ze dus allemaal netjes ontweken."

Van het alarm trokken de dieven zich niets aan. "Verschillende buurtbewoners werden gewekt, maar tegen wanneer zij een kijkje gingen nemen waren de daders al gevlucht.”  (Lees verder onder de foto)

De gestolen fietsen waren niet de makkelijkste fietsen om naar te grijpen, maar ze wisten dus wat ze moesten hebben, zegt Jelle: "Het gaat om één mountainbike en vier koersfietsen van de merken Orbea, Focus en Wilier. Alles samen goed voor zo'n 40.000 euro.”  De gestolen fietsen zal hij door de schaarste die door de coronacrisis heerst niet meer kunnen vervangen met identieke exemplaren. De winkel blijft door het voorval nu twee dagen gesloten.

Meest gelezen