Google Street View

Vilvoorde schrapt alle zaalevenementen tot eind januari: "Snel maatregelen moeten nemen"

Door de verstrengde coronamaatregelen van donderdag, worden in Vilvoorde alle evenementen die gepland stonden in zalen van de stad tot eind januari geannuleerd. Zo gaat onder meer het eindejaarsevenement “Winters Vilvoorde” dit jaar niet door. "Het stijgend aantal coronabesmettingen wordt problematisch", zegt burgemeester Hans Bonte.

Alle activiteiten die gepland stonden in de zalen van de stad, zoals de stadsfeestzaal, kunnen door de verstrengde coronamaatregelen niet doorgaan tot eind januari. Daaronder valt ook het eindejaarsevenement “Winters Vilvoorde”. In een spiegeltent op de Grote Markt zijn er dan culturele activiteiten, dansfeesten, optredens en andere activiteiten. Ook de jaarlijkse kerstmarkt vindt er plaats. Ook de sportonderscheidingen die de stad volgende week zou uitreiken kunnen niet doorgaan. 

Stijgend aantal coronabesmettingen

“De stijging van het aantal coronabesmettingen is zodanig problematisch aan het worden dat we doortastender, concreter en snel maatregelen moeten nemen”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit) van Vilvoorde. “En we moeten ook strenger worden want we merken dat meer en meer mensen en scholen in quarantaine moeten. De huisartsen en ons ziekenhuis zijn op een kritisch punt gekomen om alles nog rond te krijgen."

Uitzondering

Tijdens de markt op woensdag en zaterdag zal je opnieuw verplicht een mondmasker moeten dragen. Ook het oudejaarsfeest in de Kruitfabriek wordt geannuleerd. Een uitzondering wordt gemaakt voor het cultureel centrum Het Bolwerk, maar daar wordt bovenop het de coronapas en het mondmasker ook een extra afstandsregel gehandhaafd. Dat komt erop neer dat er minder plaatsen beschikbaar zullen zijn in de zaal.  

Meest gelezen