Radio 2

Leerlingen Academie Ieper maken kunst in ondergrondse garage: "Zo hebben kinderen minder schrik"

De leerlingen van het atelier tekenkunst en de leerlingen van de derde graad van de Academie in Ieper werkten elk aan een project in de ondergrondse garage van de bibliotheek. Ook de trappenhal kreeg een make-over.

Al enkele weken zijn de leerlingen tekenkunst aan het werk in de garage onder de bib van Ieper. De harde betonnen wand verandert stilaan in een warm, roodgetint tapijt, helemaal uitgewerkt in pastels. "Eerst kregen we allemaal panelen. Die moesten we wit schilderen", zegt Marlies. "Daarna hebben we met potlood schetsen gemaakt op de panelen, vooral dieren uit de jungle en andere elementen uit de jungle. Op het einde moesten we alles in de juiste kleuren verven. En dat is gelukt. Ik word er zelf vrolijk van als ik naar het resultaat kijk."

Trappenhal van de bib

Het project om de ondergrondse garage wat kleur en warmte te geven is vorig academiejaar begonnen. Ook de trappenhal van die garage naar de bib kreeg een make-over. "Een trappenhal is normaal gezien grijs en donker, helemaal niet aantrekkelijk voor kinderen, dus", zegt leerkracht Greet. Zij geeft algemeen beeldende vorming in de Academier van Ieper. "De bib heeft aan ons gevraagd om de boel wat op te fleuren, zodat de kinderen zonder schrik en met plezier naar de bib komen. Nu, eigenlijk was het een mama die naar de schepen was gestapt met het idee, omdat haar kindje altijd schrik had in de ondergrondse parking. We hopen dat nu verholpen te hebben."

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen