Eindejaarscorrida in Leuven gaat ook dit jaar niet door

De jaarlijkse Eindejaarscorrida in Leuven, een stratenloop die sinds 1997 wordt georganiseerd, zal ook dit jaar niet plaatsvinden. Dat kondigde de organisatie aan na een gesprek met het Leuvense stadsbestuur. 

"Ondanks al onze inspanningen heeft de stad Leuven alsnog beslist om de Eindejaarscorrida niet te laten doorgaan", zegt organisator Marc Beulens. "We moeten natuurlijk realistisch zijn. De cijfers zijn slecht en er zijn heel wat mensen besmet. Dus we begrijpen de beslissing, maar het is natuurlijk zonde van al het werk. Maar goed, gezondheid gaat boven alles. En ergens zijn we blij dat de beslissing nu valt en niet enkele dagen voor het evenement. Er wordt wel bekeken of er eventueel een digitale versie van de corrida komt, net zoals vorig jaar." 

Nog annuleringen?

Eerder werd ook al de Leuvense kerstmarkt geannuleerd. Mogelijk worden nog meer evenementen in Leuven gecanceld. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) brengt volgende week een update van wat wel of niet te beleven valt tijdens de eindejaarsperiode in Leuven. 

Meest gelezen