"Joehoe, hier ben ik!": vier politie-eenheden rukken uit voor pratend Nijntje op recyclagepark in Nederland

In Nederland heeft de politie een grote zoekactie gehouden op een recyclagepark in Almere. Een bewaker had er diep in de nacht een stem gehoord. “Joehoe, hier ben ik. Zoek me dan”, riep het hoge stemmetje dat uiteindelijk uit een container bleek te komen en kinderlijk onschuldig was. 

“Rond vier uur 's nachts moest ik af op een brandalarm op het terrein van de Grondstoffen- en Afvaldienst in Almere Haven”, doet bewaker Rafael zijn verhaal aan Omroep Flevoland. Na controle blijkt het vals alarm te zijn. Maar wanneer hij het alarm heeft uitgeschakeld en midden op het terrein staat, hoort Rafaël plots een vrouwenstem zachtjes roepen: “Joehoe, hier ben ik”. 

Rafael is er niet gerust op, zo vertelt hij. “Ik deed mijn zaklantaarn uit om niet verder mijn positie te verraden en liep zachtjes en op mijn hoede naar waar het geluid vandaan kwam. Ik stopte en nogmaals hoorde ik de vrouw gedempt roepen: Ik ben hier, ik heb me verstopt."

Noodknop

Omdat de bewaker alleen is en niet weet of het om een grap gaat of dat er iets serieus aan de hand is, drukt hij de noodknop van zijn werktelefoon in en vertelt hij vervolgens aan de meldkamer van zijn werkgever dat er mogelijk iemand het recyclagepark is binnengeslopen, waarop de politie wordt opgeroepen.

Die komt met vier eenheden ter plaatse, loopt nerveus met Rafaël weer het terrein op, en roept: “Politie, kom tevoorschijn, laat je zien!” Daarop valt er een stilte, tot de vrouwenstem weer roept: “Ik ben hier, zoek me dan." Daarop lopen Rafael en de agenten in de richting van containers, omdat ze vermoeden dat daar iemand in zit. En dan horen ze weer: “Zoek me dan!” 

Wanneer de stem nog een keer “joehoe, ik ben hier” roept, vindt Rafael de onschuldige boosdoener tussen het plastic afval: een plastieken en pratende versie van het bekende konijntje Nijntje.

Eigenaar

Intussen heeft Omroep Flevoland ook het vermoedelijke “baasje” van het stukje speelgoed gevonden, ene Rick. "Ik heb die irritante pop nog geen dag daarvoor in de plasticcontainer gegooid", vertelt de man. "We hadden de pop nog geen week in huis en hij hield maar niet op met geluid maken."

De Almeerder vindt het erg vervelend dat zijn pratend stuk speelgoed voor zoveel commotie heeft gezorgd en biedt daarvoor zowel beveiliger Rafael als de politie zijn excuses aan. De irritante pop hoeft hij niet terug. Die staat nu op het dashboard van de auto van nachtwaker Rafael, als aandenken aan een spannende nachtdienst.

Meest gelezen