Radio 2

Vlaams Belang protesteert tegen mogelijk opvangcentrum voor vluchtelingen in Boom, "Boom zonder Haat" houdt tegenactie

Vlaams Belang heeft geprotesteerd tegen de mogelijke komst van een tijdelijk opvangcentrum voor vluchtelingen in Boom. Tegelijkertijd was er een wake voor menselijkheid, georganiseerd door het platform "Boom zonder Haat". "Boom is een arme gemeente, maar de vluchtelingen zijn hiervan niet de oorzaak. Haat en tweedracht zaaien is niet de oplossing", klinkt het daar.

Vlaams Belang is tegen de komst van een tijdelijk opvangcentrum in het centrum van Boom. Het zou de bedoeling zijn om 164 vluchtelingen op te vangen in het oude Financiëngebouw. 

Tijdens de protestactie vanmiddag was er ook een wake voor menselijkheid aan de gang, een tegenbeweging georganiseerd door het platform "Boom zonder Haat". "We noemen het bewust een wake en geen betoging, omdat we tegen haat en tegen het opzetten van mensen tegen elkaar zijn", zegt Rudy Van Rompaey, een van de woordvoerders.

Radio 2

Meest gelezen