Coronamaatregelen bederven pret op Kunstendag voor Kinderen in C-Mine niet: "Mijn kleindochters hebben cultuur nodig"

In C-Mine werden jonge creatievelingen vandaag ondergedompeld in een totaalervaring van kijken, spelen en bewegen. De familiedag van LAP was een van de honderden activiteiten in ons land naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen. “Corona of niet, kunst is belangrijk om mijn kleinkinderen anders naar de wereld te leren kijken”, zegt oma Rita die op pad is met kleindochters Louise en Leonie.

Corona doet de cultuursector al bijna twee jaar op haar grondvesten daveren. Voor veel ouders en grootouders mag het alom vervloekte virus echter geen reden zijn om in te boeten aan een stukje artistieke opvoeding. “Ik neem mijn kleindochters geregeld mee naar voorstellingen en tentoonstellingen, omdat dat hun blik verruimt”, zegt oma Rita. “Op deze manier leren de meisjes anders naar de wereld kijken en creatiever denken. En wat de veiligheid betreft: ik voel me hier geruster, dan in pakweg de supermarkt." 

(Lees verder onder de foto.) 

“Ik vergezel oma maar al te graag”, knikt kleindochter Louise. “We hebben net naar een voorstelling gekeken over winnen en verliezen en nemen nu deel aan een workshop. Dat ik een mondmasker moet dragen vind ik niet heel storend. Ik ben dat al gewoon van in de klas.”

Veel ruimte

“Ik probeer de situatie omtrent corona op voorhand natuurlijk wel in te schatten”, zegt een vader van twee zoontjes. “Hier in C-Mine is veel ruimte en voelen we ons comfortabel. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen leren wat kunst is, en dat ze leren kijken naar een voorstelling. Het mooie aan LAPdag is dat we niet enkel een voorstelling te zien krijgen, maar zelf ook aan de slag kunnen gaan. En het is tenslotte natuurlijk ook belangrijk om artiesten te blijven steunen.”

Meest gelezen