Vier jongens van 16 gaan uit de bocht met auto in Kalmthout: bestuurder zwaargewond

In Kalmthout in de Antwerpse Kempen zijn vannacht vier tieners gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Vier jongens van 16 zaten in een auto die uit de bocht ging. De bestuurder raakte zwaargewond. De andere inzittenden liepen lichtere verwondingen op.

"Het was een heel zwaar verkeersongeval afgelopen nacht waarbij de bestuurder van een volkswagen Polo een bocht in de Foxemaatstraat in Kalmthout foutief heeft ingeschat", vertelt Kristof Aerts van het Antwerps parket. "Daardoor is hij de controle verloren over het voertuig en de auto is dan ook gecrasht en dat met zware gevolgen. De 16-jarige bestuurder is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht,  hij heeft zware letsels opgelopen, maar is nu stabiel.  Ook de andere drie inzittenden, allemaal 16-jarigen uit Kalmthout,  zijn ook gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, zij hebben lichtere verwondingen opgelopen."  

Onderzoek

Onderzoek moet nu uitwijzen wat er precies gebeurd is. "Het spreekt voor zich dat 16-jarigen niet met de wagen mogen rijden", zegt Kristof Aerts van het parket. "Zij hebben geen of te weinig ervaring en misschien is dat wel een van de redenen waarom de bocht foutief werd ingeschat en dat ook in combinatie met het natte wegdek."

Bekijk hier ruwe beelden van de regionale zender ATV:

Meest gelezen