Doodverklaarde man wordt nacht later levend aangetroffen in mortuarium in India

Een 45-jarige man die dood was verklaard na een ongeluk met een motor in India is na één nacht levend aangetroffen in het mortuarium. Zijn familie die hem moest identificeren merkte ineens dat de man nog bewoog en ademde. Het ziekenhuisteam dat hem doodverklaarde stelt zich nu tot prioriteit om alsnog het leven van de man te redden.  

Srikesh Kumar, een 45-jarige elektricien, werd na een aanrijding met een motor opgenomen op de spoedafdeling van een privé-ziekenhuis in Moradabad, een stad in het noorden van India. Hij werd meermaals onderzocht door de spoedarts, maar die voelde geen hartslag en verklaarde de man dood. 

Hij werd naar het mortuarium gebracht, waar hij zeven uur lang lag, tot zijn familie kwam om hem te identificeren en in te stemmen met een autopsie. Terwijl de documenten werden afgehandeld, merkte de schoonzus van de man dat hij bewoog en ademde. 

Er is een onderzoek gestart naar de foute diagnose van de spoedarts, maar volgens de ziekenhuisdirecteur is er geen sprake van nalatigheid. Hij heeft het over "een uiterst zeldzame zaak". "Het is nu onze prioriteit om zijn leven te redden", klinkt het. 

De familie gaat wél een klacht indienen wegens nalatigheid. "De dokters hebben hem bijna gedood door hem in een diepvries te leggen", zegt de  schoonzus. De man zou er nu iets beter aan toe zijn, maar ligt nog altijd in een coma.

Meest gelezen