ASZ Aalst

Geen bezoek meer welkom in ASZ Aalst en Geraardsbergen, bijkomende ingrepen worden uitgesteld

Het ASZ Aalst en Geraardsbergen laat vanaf vandaag geen bezoek meer toe. Te veel bezoekers brengen het coronavirus mee en besmetten daardoor zowel patiënten als verpleegkundigen. Daarnaast worden alle niet-dringende ingrepen opgeschort. Het ziekenhuis zal de situatie elke dag evalueren. 

Het ziekenhuis in Aalst en Geraardsbergen neemt strengere maatregelen,  nu de vierde golf van het coronavirus volop aan de gang is. Ze laten geen bezoek meer toe en ook de ingrepen worden uitgesteld. Aanleiding is de zorgwekkende stijging van het aantal besmettingen, ook binnen het ziekenhuis, klinkt het. "Door de hoge druk op de beschikbare bedcapaciteit is het ziekenhuis genoodzaakt bepaalde geplande uitstelbare ingrepen uit te stellen. Vaak brengen bezoeken het coronavirus mee naar binnen. Ze besmetten de patiënten, maar ook de dokters en verpleegkundigen", laat woordvoerdster Dorien Buyst weten.

Hierdoor worden ook ingrepen van niet-dringende zorg opgeschort. "Onze beperkte beschikbare bedcapaciteit en vooral onze beschikbare handen aan bed, dwingen ons ertoe bepaalde activiteiten die uitstelbaar zijn anders in te plannen", aldus Buyst.

"Respecteer alstublieft onze beslissing"

Daarnaast wou het ASZ ook nog een oproep doen: "Wees lief voor elkaar en respecteer het zorgpersoneel. Zij stuiten vaak genoeg op onbegrip en krijgen zelfs te maken met agressie. Wij nemen ook niet graag deze beslissing. Het is net om de patiënten en onze eigen personeelsleden te beschermen en zodat de zorg kan blijven doorgaan, dat we een bezoekstop invoeren. Al onze medewerkers spannen zich 100 procent in, we vragen dan ook wat inspanning bij de bezoekers. Het personeel doet ook maar zijn job. Als je gefrustreerd bent , werk het dan alstublieft niet uit op ons."

Uitzonderingen

Niet alle afdelingen hebben een bezoekstop. Zo is de partner nog toegelaten bij de materniteit en ook op de pediatrieafdeling gelden andere regels. Ook op de campus van Wetteren is nog beperkt bezoek toegelaten. De situatie wordt dagelijks geëvalueerd.

Meest gelezen