Radio 2

Geslaagde Kortrijkse Rally ondanks corona en regenweer

Duizenden toeschouwers volgden de 28ste editie die afgelopen weekend werd gereden rond Kortrijk. De wedstrijd verliep zonder veel incidenten, zeker ook wat de strengere coronamaatregelen betreft. Het publiek bleef gedisciplineerd; ook op de plaatsen waar het mondmasker en het covid safe ticket verplicht was. De Oost-Vlaming Vincent Verschueren kon voor de 6de keer de 6 uren van Kortrijk op zijn naam schrijven. 

Sportief gezien was het een grote dag voor Vincent Verschueren en zijn co-piloot Filip Cuvelier. Met hun VW Polo R5 namen ze zondagmorgen resoluut de leiding over van Freddy Loix en Pieter Tsjoen in de rally om die voor de rest van de wedstrijd niet meer af te staan. In totaal kwamen zo’n 150 wagens aan de start, waarvan 40 ingeschreven in de ‘Historic Rally’. 

Hoe vettiger hoe beter

Zaterdagavond bleef het nog droog tijdens de openingsproef op de site van Lavano in Moeskroen, maar vandaag hing er bijna de hele dag een regenzone boven de wedstrijd. Een toeschouwer uit Menen, die tot aan zijn enkels in de modder stond, voelt zich toch in zijn nopjes. “Dit is een prachtige plek met die korte bochten en die modder overal. Vannacht en vanmorgen heeft het hier flink geregend dus het wordt echt toppie. Voor de piloten geldt het misschien niet direct, maar voor het publiek is het echt "hoe vettiger, hoe beter" want dan krijg je meer spektakel!”

Radio 2

Pensen, bier en brullende motoren

Hoe vettiger, hoe beter geldt ook voor de pensen op de barbecue aan de finish van de KP in Aalbeke. Voor de Landelijke Gilde van Aalbeke is de rally alvast een hoogdag. “De meeste toeschouwers komen hier een braadworst, wat glühwein of een pintje halen terwijl ze genieten van de 6 uren van Kortrijk. Deze locatie is gekend onder de kenners omdat je de wagens 3 of 4 keer kan zien passeren, met een zeer spectaculaire bocht net voor de finish. Hier word je echt verwend, wij doen er met onze braadworsten en drank nog een schepje bovenop!”, aldus de landelijke gilde. 

Radio 2

Succeseditie

Sandro Delaere, woordvoerder van de 6 uren van Kortrijk, heeft het over een succeseditie. “Vorig jaar werd de rally afgelast door de tweede lockdown, dus we waren zeer blij dat we deze keer de wedstrijd toch konden organiseren. Op een paar vlakken hebben we moeten inbinden met de strengere coronamaatregelen. Zo hebben we bijvoorbeeld de coverband, die normaal zou spelen in de grote tent op de Kortrijkse Grote markt geschrapt. De meeste klassementsproeven zijn echter mooi op tijd gestart, wat een goede barometer is voor de wedstrijd. Hopelijk krijgen we volgend jaar een 29ste editie die in normale omstandigheden wordt gereden.” 

Meest gelezen