HANS PUT

Auto met verschillende jongeren in belandt in kanaal in Ham, inzittenden kunnen zichzelf bevrijden

Een auto met daarin meerdere jongeren is in het Albertkanaal beland, ter hoogte van Tuibroek in Ham. De wagen ging met hoge snelheid uit de bocht op het industrieterrein en kwam onzacht in het water terecht. De inzittenden konden zichzelf bevrijden.

Het ongeval vond afgelopen nacht plaats. De jongeren konden zichzelf bevrijden. “Over de omstandigheden van het ongeval is nog niet veel geweten, zelfs niet over hoeveel jongeren het exact ging”, vertelt korpschef Geert Wouters van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo. 

“De omstandigheden van het ongeluk worden nog door de politie onderzocht.” De melding over het ongeluk kwam pas deze ochtend binnen bij de politie. “De eigenaar van de auto meldde dat de auto vermist was. Op dit moment zijn we enkele jongeren nog aan het ondervragen.”

Duikteam

Een duikteam van de brandweer van Bree kwam samen met de brandweer van Leopoldsburg vanochtend de wagen uit het water takelen. Ook de dienst van de Vlaamse Waterweg kwam ter plaatse. 

HANS PUT

Meest gelezen