Foto ter illustratie
Pixabay

Lege boot met 7 zwemvesten aangetroffen op Noordzee voor kust van Oostende

Zo’n 30 kilometer voor de kust van Oostende is een lege rubberboot aangetroffen. Omdat ook 7 zwemvesten werden teruggevonden, hebben de kustreddingsdiensten zoekactie opgestart.

De rubberboot werd zaterdagmiddag gespot aan het windmolenpark C-Power op zo'n 30 kilometer van de kustlijn van Oostende. De kustreddingsdiensten rukten meteen uit en troffen bij de boot 7 reddingsvesten aan. “We zijn een zoekactie in de buurt opgestart, maar vonden geen slachtoffers”, zegt kapitein Dries Boodts van het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC).  

Hoogstwaarschijnlijk zijn de inzittenden al gered bij een eerdere reddingsactie

Dries Boodts, Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC)

Omdat op de boot een markering was aangebracht, gaat het MRCC er vanuit dat het vaartuig afdreef bij een eerdere reddingsactie. “Zo’n markering wordt door de Britse en Franse kustreddingsdiensten aangebracht met een spuitbus als de opvarenden gered zijn”, legt kapitein Dries Boodts uit. 

Transmigranten

De voorbije weken is het bijzonder druk op de Noordzee. Franse en Britse reddingsdiensten moeten dagelijks transmigranten redden die in bootjes Groot-Brittannië willen bereiken. Afgelopen week werden al zeven lege boten aangetroffen voor de Belgische kust en ook een lege kajak. Volgens procureur Frank Demeester van het Brugse parket is het niet uitgesloten dat binnenkort dode lichamen aanspoelen aan onze kust.

Meest gelezen