Nabluswerken bezig na zware brand bij interieurbedrijf in Lommel

Na een zware brand in het interieurbedrijf Vandenberk in Lommel zijn nog de nabluswerken bezig. Dat maakten de stad Lommel en de brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg bekend.

Rond 7.15 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een bedrijfsbrand op het industrieterrein Balendijk, ter hoogte van de Lodewijk de Raetstraat. Wegens de rookontwikkeling kregen omwonenden meteen de raad ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. 

Rond 9 uur hadden de brandweerlieden het vuur onder controle en konden de nabluswerken starten. De brandweer stuurde ook een drone de lucht in om een beter zicht op de brandhaarden te krijgen. Bij de brand vielen geen gewonden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk ontstond het in de opslagruimte van het bedrijf. De brandweer heeft het atelier kunnen vrijwaren, maar er is wel rook- en waterschade. De stedelijke crisiscel volgde de interventie voortdurend op. Verschillende meetploegen hielden de rookontwikkeling in de gaten, maar de rook zou voor de omgeving geen gevaar hebben opgeleverd.

Meest gelezen