Minister Vandenbroucke nuanceert uitspraak over "boycot" horecazaken: "Ongelukkige uitdrukking"

Minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) trekt zijn uitspraak over een "boycot" van horecazaken die het niet al te nauw nemen met de controle op de coronapas, terug. Dat zei hij vandaag op de Franstalige televisie. "Een ongelukkige uitdrukking", klonk het.

Minister Vandenbroucke was zaterdagvoormiddag te gast bij Radio 1. Gevraagd of mensen horecazaken die het Covid Safe Ticket niet al te serieus nemen moeten boycotten, antwoordde hij "absoluut". "Als ik naar een café of restaurant ga en men gebruikt er de coronapas niet ernstig, dan ga ik opnieuw buiten, hoor. Ik wil me veilig voelen", legde hij uit.

De Vooruit-vicepremier wil die uitspraak nu nuanceren, zei hij vandaag op de commerciële zender RTL-TVI. "Ik hou er niet van om in een restaurant te blijven dat het CST niet grondig controleert. Maar neen, een boycot is niet nodig. Dat neem ik terug", zei hij. 

BEKIJK - Een fragment uit het gesprek met Vandenbroucke gisteren in "De ochtend" over een boycot van horeca die het CST niet respecteert:

Videospeler inladen...

Taalgebruik

Horeca Vlaanderen-CEO Matthias De Caluwe riep eerder vandaag, in "De zevende dag" al op tot "voorzichtiger taalgebruik". "We moeten hier samen door, dat is ook de boodschap die ik van de regering zou willen horen."

Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) noemde het woord boycot "overdreven" en "niet juist in deze context". "Maar ik denk dat de minister bedoelt dat je niet altijd op de overheid moet rekenen om de regels op te leggen. Daar ben ik het wel mee eens", zei hij in het Eén-programma.

Meest gelezen