Paniek op luchthaven van Atlanta nadat vuurwapen "per ongeluk" is afgegaan

Op de luchthaven van Atlanta in het zuiden van de Verenigde Staten is zaterdag even paniek ontstaan nadat een vuurwapen van een passagier was afgegaan aan de bagagecontrole. Er vielen drie gewonden. Het vliegverkeer is een tijdje stilgelegd.

In de paniek raakten drie mensen gewond. Twee van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie van Atlanta is een onderzoek gestart naar het incident. De 42-jarige passagier met het vuurwapen in zijn bagage wordt actief opgespoord. De man liep vroeger al veroordelingen op.

Het incident speelde zich af op de Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Het was er erg druk door Thanksgiving. Omstreeks 13.30 uur lokale tijd werd aan de bagagecontrole een "verboden item" ontdekt, bevestigen de luchtvaartautoriteiten aan CNN. Toen een veiligheidsbeambte de rugzak verder wilde onderzoeken, greep de eigenaar in de zak en daarbij ging een vuurwapen af. "De passagier sloeg op de vlucht, richting uitgang", aldus de luchtvaartautoriteiten, die beklemtonen dat het niet ging om een "actieve schutter".

Maar het schot veroorzaakte chaos en paniek op de luchthaven, aldus CNN. Heel wat mensen zetten het op een lopen. Even werd ook het vertrekkende vliegverkeer stilgelegd, maar intussen is de situatie weer normaal. Volgens een woordvoerder was er geen sprake van gevaar voor de passagiers en medewerkers op de luchthaven. 

Steeds meer passagiers in de VS reizen met een geladen vuurwapen: de eerste tien maanden van dit jaar werden op luchthavens 4.650 vuurwapens in beslag genomen, bericht de Amerikaanse nieuwszender.

Meest gelezen