Archieffoto

Politie ontruimt danscafé aan het Mechelseplein in Antwerpen na overlast en niet naleven coronamaatregelen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag café Fitzcarraldo aan het Mechelseplein in Antwerpen ontruimd. Er werden meerdere inbreuken vastgesteld. Zo was het café niet brandveilig, was er geluidsoverlast voor de buurtbewoners en werden de coronamaatregelen niet nageleefd. 

Het café presenteert zich als een drank- en eetgelegenheid, maar er bleek een dansfeest aan de gang te zijn met een professionele dj en meer dan 200 aanwezigen. 

“De aanleiding van de controle waren verschillende meldingen van buurtbewoners over overlast. In het weekend zou het café zich omvormen tot een danscafé wat voor enorme hinder zorgt in de buurt, omwille van de luide muziek en de veel te veel aanwezige personen”, vertelt Willem Migom van de politie.

De muziek stond veel te luid, er waren geen maatregelen om overlast te beperken en het pand was niet brandveilig

Willem Migom, politie Antwerpen

“Tijdens de controle kon men vaststellen dat er een dansfeest aan de gang was, maar dat het café daar totaal niet op voorzien was. De muziek stond veel te luid en er waren geen maatregelen genomen om de overlast voor de buren te beperken." 

"Ook waren er meerdere zaken van brandveiligheid niet in orde. Zo stonden er naast de enige uitgang enkele gasflessen. Dat kan voor levensgevaarlijke toestanden zorgen, zeker als je weet dat er 200 aanwezigen waren”, aldus Migom.

Geen mondmaskers of sneltesten

Ook werden de coronamaatregelen er niet nageleefd. “De andere inbreuken waren al voldoende om het café te sluiten, maar de corona-inbreuken waren de kers op de taart", gaat Migom verder. “Daarom heeft de politie beslist om voor de veiligheid van de klanten en voor de rust van de omwonenden, het feest stil te leggen en het café te ontruimen.” 

Het is niet de eerste keer dat er klachten komen over het café. “Het dossier zal verder opgevolgd worden om te zien of een langere sluiting nodig is en of er extra controles op brandveiligheid moeten plaatsvinden”, aldus Migom. De 200 feestvierders werden niet beboet, maar wel onmiddellijk naar huis gestuurd.  

Meest gelezen