AFP or licensors

Muziekstreamingdienst Spotify verwijdert shuffleknop bij nieuwe plaat, op vraag van Adele

Muziekstreamingdienst Spotify heeft een mogelijkheid verwijderd om het album "30" van Adele op willekeurige volgorde af te spelen. Dat gebeurde na een verzoek van de zangeres. Volgens haar zijn de nummers op haar album zo geschreven dat je ze in de precieze volgorde zoals zij die samenstelde, moet beluisteren. Adele is dan ook bijzonder blij dat Spotify op haar verzoek is ingegaan. 

Sinds vrijdag is het vierde album van Adele “30” uit. Eerder bracht Adele al de platen "19", "21" en "25" uit: allemaal verwijzingen naar haar leeftijd bij de release. 

Maar voor haar nieuwste album had Adele een bijzonder verzoek voor de muziekdienst Spotify. Ze wilde dat de shuffleknop die je kan aanzetten waardoor liedjes willekeurig worden afgespeeld, zou verdwijnen.  Opmerkelijk: Spotify gaf daar gehoor aan.

Onze kunst vertelt een verhaal en die verhalen moeten beluisterd worden zoals ze bedoeld zijn

Zangeres Adele

De zangeres bedankte Spotify dan ook nadat die het voor de gebruikers minder eenvoudig maakte om de nummers van haar nieuwe album in een willekeurige volgorde te beluisteren. 

"Dit was het enige verzoek dat ik had in onze almaar veranderende industrie", reageert Adele via Twitter op het nieuws dat de shuffle-optie is verwijderd bij albums. 

"We maken onze albums niet zonder reden met zoveel zorg en denken ook niet voor niets na over de liedjesvolgorde. Onze kunst vertelt een verhaal en die verhalen moeten beluisterd worden zoals ze bedoeld zijn. Dank je wel voor het luisteren, Spotify." De muziekdienst reageerde vervolgens op de zangeres met "alles voor jou".

Het is overigens nog altijd mogelijk om de nummers van een album in willekeurige volgorde af te spelen. Het is weliswaar geen optie meer bij het album op Adeles Spotify-pagina. Na het aanklikken van een willekeurig nummer verschijnt de optie weer wel. 

Je kan ook een afspeellijst maken van de liedjes en die kan je dan ook weer in willekeurige volgorde beluisteren. 

Meest gelezen