Hebben Wendy Van Wanten en prins Laurent een zoon? Clement antwoordt zelf: "Sprookjes zijn ook maar sprookjes"

Is prins Laurent de biologische vader van Clement Vandenkerckhove, zoon van Vlaams zangeres Wendy Van Wanten? Nee, dat lijkt het antwoord na 21 jaar van hardnekkige geruchten. "Het is sprookjesachtig dat iedereen dat denkt, maar sprookjes zijn ook maar sprookjes", geeft Clement voor het eerst zelf prijs in het "Het huis" op Eén.  

De vraag achtervolgt Iris Vandenkerckhove (61) - artiestennaam Wendy Van Wanten - al een eeuwigheid. Van Wanten ontmoette prins Laurent, de jongste zoon van koning Albert en koningin Paola, midden jaren 90 in Parijs tijdens een modeshow. Achteraf volgden - volgens Van Wanten - nog "leuke tijden".

In 2000 werd zoon Clement geboren en al gauw wakkerden de geruchten aan: de naamkeuze was (zogezegd) een duidelijke verwijzing naar Villa Clémentine, de residentie van de prins in Tervuren.   

Wendy Van Wanten met prins Laurent in 1996 in Brussel.

Het antwoord dat je verwacht, zal niet zijn

Clement Vandenkerckhove

Vanavond maakte Clement zelf komaf met de speculaties. Hij is de verrassingsgast van moeder Iris/Wendy in "Het huis". Tijdens een etentje ontsnappen ze niet aan de vraag. Terwijl Van Wanten telkens probeert het gesprek een andere richting uit te sturen, laat Clement het antwoord doorschemeren.

"Het antwoord dat je verwacht, zal niet zijn", klinkt het na enige aarzeling."Ik ben altijd slim genoeg om te zeggen dat het mij niet interesseert. Ik doe dat al 20 jaar", vertelt Clement. De biecht blijkt zowaar een opluchting.

"Zodat het mij niet meer blijft achtervolgen", besluit Clement voor wie het hele vaderverhaal "veel emoties losmaakt". Waarom ontkende Van Wanten dan niet eerder die roddel? Ze vond dat het aan haar zoon zelf was om dat te beslissen, klinkt het. 

Wie is dan wel de biologische vader van Clement? Dat blijft privé. Clement aanvaardt Frans Vancoppenolle als zijn vader. Vancoppenolle is sinds 2007 de echtgenoot van Iris Vandenkerckhove. Clement: "Hij heeft me altijd beschermd en goed voor mij gezorgd, dat geeft voor mij een vadergevoel."

Over prins Laurent wordt nog even doorgegaan bij Wendy Van Wanten, apart tijdens een gesprek in de boomhut. In haar autobiografie "Kijk eens diep in mijn ogen" verwijst de zangeres naar de prins via een omweg, via het personage van Joachim Stiller waarbij zij zich wegcijfert voor de liefde. "Die liefde heeft toch een jaar of 7 geduurd", bekent ze aan tv-maker Eric Goens.     

Eén

Meest gelezen