Peter Malaise

Zwembad Ronse wordt hersteld: "Tegen paasvakantie gaan we hopelijk weer open"

De herstellingswerken aan het zwembad in Ronse starten binnenkort. Ze hopen tegen de paasvakantie de deuren weer te openen. Eind mei van dit jaar ging het grondig mis in het nieuwe zwembad. Duizenden liters water liepen weg in een buffer en daarna vond het water zijn weg naar de kelder. Daar bracht het veel schade toe aan de installatie, de computers, de verwarming en het ventilatiesysteem. Wie daarvoor verantwoordelijk is, en wat de kost zal zijn, is nog onduidelijk.

In de paasvakantie zal het zwembad in Ronse na 10 maanden sluiting weer baders ontvangen. Maar de laatste 2 jaar is het zwembad intussen meer dicht geweest dan dat het open was. Het opende in oktober 2019, maar was een hele tijd gesloten door corona. In mei liepen er dan vele duizenden liters water in de kelder en moest het weer dicht.

Schepen Joris Vandenhoucke (CD&V) is blij dat er nu eindelijk werk van gemaakt wordt: "We hebben heel pak centen verloren en ook heel wat klanten. We hopen dat we alle technische onderdelen op tijd kunnen krijgen zodat alles vlot verloopt en we tijdig weer kunnen opengaan. Het heeft veel te lang aangesleept omdat de verschillende partners die meewerken niet met elkaar overeenkwamen. Het was onduidelijk wie de herstellingswerken moest financieren."

Gedeelde verantwoordelijkheid

Ondertussen is de kelder opnieuw droog, maar de verschillende installaties, computers, de verwarming en het ventilatiesysteem moeten vernieuwd worden. "De gerechtelijke expert geeft nu groen licht om met het herstel te starten op 2 december, want dan wordt de kelder vrijgegeven", legt schepen Vandenhoucke uit. "Ongeveer 2 weken later zal een onafhankelijk expert de oorzaak en de verantwoordelijkheid van het defect meedelen. Dan zullen we weten wie verantwoordelijk is en voor hoeveel procent in dit dossier. Maar ik reken erop dat het een gedeelde verantwoordelijkheid zal zijn."

kasto80

Meest gelezen