Foto Kurt

2 verdachten van agressie op Manchester City-fan uit Ninove vrij onder voorwaarden

De twee voetbalsupporters van Club Brugge die op een snelwegparking in Drongen bij Gent een supporter van Manchester City uit Ninove zwaar toetakelden, zijn vrij onder voorwaarden. De twee waren aangehouden voor diefstal met geweld en opzettelijke slagen en verwondingen. Het gaat om de man die de voetbalsjaal van het slachtoffer afpakte, en de man die een klap uitdeelde. Het slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond. De onderzoeksrechter heeft de 2 mannen nu vrijgelaten. 

De 2 verdachten moesten voor de onderzoeksrechter in Gent verschijnen die een beslissing moest nemen over hun aanhouding. De onderzoeksrechter heeft geoordeeld dat de twee mannen niet langer worden aangehouden en worden vrijgelaten onder voorwaarden. 

Jan De Winter, advocaat van een van de vrijgelaten verdachten: "Het onderzoek is de voorbij weken zeer snel en goed geëvolueerd zodat men een goed zicht heeft op wat er precies gebeurd is. Er waren camerabeelden waarop duidelijk te zien was wat er zich heeft afgespeeld. Mijn cliënt moet zijn leven nu hernemen, mag geen contact meer hebben met het voetbalmilieu en heeft een contactverbod met de andere betrokkenen in de zaak."

Klappen op snelwegparking in Drongen

De feiten dateren van eind oktober. Een man uit Ninove werd toen aangevallen op de parking langs de E40 in Drongen. Het slachtoffer was er gestopt om eten te halen na afloop van de Europese wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester City. Zijn voetbalsjaal werd afgenomen door supporters van Brugge, er ontstond tumult en er werd een zware klap uitgedeeld. De man raakte gewond en verkeerde even in levensgevaar. 

De twee mannen die nu onder voorwaarden zijn vrijgelaten zouden diegenen zijn die de sjaal afpakten en het slachtofer een klap uitdeelden. Drie andere verdachten werden eerder al onder voorwaarden vrijgelaten. Zij worden verdacht van schuldig verzuim omdat ze niet tussenbeide kwamen toen het slachtoffer werd aangevallen.

Meest gelezen