500 kansarme Oostendenaren konden dit weekend gratis naar het voetbal dankzij solidariteitsactie van supporters

Ondanks de nederlaag van KV Oostende, dat met 1-7 onderuit ging tegen leider Union Saint-Gilloise, was het toch een hoogdag voor heel wat supporters van de kustploeg. Dankzij een inzamelactie van supportersfederatie Kustboys konden kansarme gezinnen uit Oostende gratis naar de wedstrijd gaan kijken.

In oktober lanceerde de supportersfederatie Kustboys van KV Oostende een inzamelactie. KV Oostende gaf iedere supporter, die dit jaar hun abonnement opnieuw verlengde, 10 vouchers. Dit was een bedanking dat ze hen bleven steunen omdat het publiek door corona verschillende matches heeft moeten missen. Met die 10 vouchers konden ze dan vrienden of familie gratis meenemen naar een voetbalmatch van KV Oostende. 

Maar de supportersfederatie had een ander idee. Zij riepen de supporters op om hun vouchers af te staan aan de Kustboys. Zo konden zij de gratis tickets doorgeven aan kansarme gezinnen in Oostende, die vaak geen geld hebben om een voetbalmatch in het echt te kunnen bijwonen. "De solidariteitsactie was een schot in de roos", vertelt voorzitter Peter Van Nuffel van de Kustboys aan Jens Lemant op Radio 2 West-Vlaanderen: 

In totaal werden er 540 tickets opgehaald. "1 firma heeft zelfs 100 vouchers aan ons geschonken. Dat geeft een enorm goed gevoel, dat we ongeveer 540 mensen een avond van ontspanning konden geven. Dit toont ook dat KVO véél meer is dan een voetbalploeg en dat wij als supportersfederatie iedereen een warm hart toedragen, zeker de mensen die het iets minder breed hebben" vertelt Peter. 

Verspreid tussen de supporters

"De gezinnen, die een gratis voucher hebben gekregen van ons, zaten verspreid over de tribunes tussen de supporters. We wilden hen niet in een apart vak plaatsen. Het was dus niet zo gemakkelijk om te zien wie er nu op het aanbod was ingegaan, maar er zaten wel wat nieuwe gezichten tussen de supporters." Ondanks de nederlaag van KV Oostende was het dan toch genieten. "We hadden graag een ander resultaat gezien, maar het voldane gevoel van gisterenavond zal niet veranderen", lacht Peter. 

Meest gelezen