Animal Rescue Service

Animal Rescue Service rukt uit voor opgezet reetje

Afgelopen weekend kreeg het Animal Rescue Service een oproep binnen van ongeruste wandelaars die een jonge ree aangetroffen hadden aan het mountainbike parcours op Terbiest bij Sint-Truiden. Bij aankomst van het team bleek het om een opgezet reetje te gaan dat van op afstand moeilijk te onderscheiden was van een echt. 

Wandelaars konden tot op drie meter afstand van het dier komen zonder dat het aanstalten maakte om te vertrekken. Daarbij werd gedacht dat het dier mogelijk aangereden was of ziek, en dus werd het Animal Rescue Team ingeschakeld. 

Die zagen al snel dat het hier om een opgezet reetje ging dat achtergelaten was in het struikgewas. Het reetje was zo goed nagemaakt, dat het op het eerste gezicht om een echt dier ging. De opgezette ree werd toch maar meegenomen om te vermijden dat nog meer wandelaars het Animal Rescue Team zouden contacteren. 

Meest gelezen