Onderzoek naar mogelijk onrechtmatige euthanasie in Gents ziekenhuis

Het gerecht onderzoekt een mogelijk onrechtmatige euthanasie in een ziekenhuis in Gent. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Een arts is uitgebreid ondervraagd en vrijgelaten onder strikte voorwaarden. De omstandigheden worden nog onderzocht. 

Afgelopen zaterdag werd bij de politie aangifte gedaan van een mogelijk onrechtmatige euthanasie die zou hebben plaatsgevonden in een ziekenhuis in Gent. De arts werd gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. "Na een uitgebreid verhoor werd hij vrijgelaten onder strikte voorwaarden", zegt het parket.

De kwalificatie in de huidige stand van het onderzoek betreft vergiftiging, zo stelt het parket. Dat is de kwalificatie waarvoor de drie artsen zich moesten verantwoorden in het omstreden euthanasieproces begin vorig jaar in Gent.

"De precieze omstandigheden waarin de levensbeëindiging heeft plaatsgevonden, worden volop onderzocht", zo klinkt het nog. "Gelet op het geheim van het gerechtelijk onderzoek kan er momenteel niet meer informatie worden gegeven."

Meest gelezen