Radio 2

De Biesweide is de meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen

Basisschool De Biesweide in Beselare heeft voor de tweede keer de titel van meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen gekregen.

De school kreeg die titel in het kader van de provinciale verkeerscampagne "Veilig naar school", een samenwerking tussen gouverneur Decaluwé en de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen, die wil sensibliseren rond verkeersveiligheid van de schoolgaande jongeren.

Fluohesjes en parkeren op de markt

De Biesweide ligt nochtans vlakbij een drukke gewestweg met veel zware vrachtwagens. Na jarenlange gesprekken is de school er uiteindelijk in geslaagd om er een zone 30 te maken. Maar daar stopt het niet bij. “We promoten fluovestjes, proberen ouders op de parking op de markt te laten parkeren en we geven fluogadgets aan de kinderen om de veiligheid aan de schoolpoort te garanderen. We werken nu ook met gemachtigde opzichters, die de leerlingen begeleiden bij het oversteken”, vertelt Evelien Masschelein van de ouderraad, die ook een eigen werkgroep rond verkeersveiligheid heeft. “Het is leuk dat onze inzet beloond wordt en het spoort de kinderen ook aan om de fluojasjes te blijven gebruiken om veilig naar school te komen.

Radio 2

Ook land- en tuinbouwschool Oedelem in de prijzen

Ook de secundaire land- en tuinbouwschool in Oedelem viel in de prijzen. Elke winnende school krijgt naast de titel ook tickets voor een schoolreis naar Bellewaerde en een werkingskrediet van 500 euro.

Meest gelezen