Deel Italiaans eiland geëvacueerd door verhoogde vulkaanactiviteit, bewoners mogen 's nachts niet thuis slapen

Honderden mensen hebben hun huis op het Italiaanse eiland Vulcano, één van de Eolische eilanden boven Sicilië, moeten verlaten wegens de veel te hoge CO2-concentratie in de lucht. Dat is het gevolg van de verhoogde vulkanische activiteit op het eiland. De bewoners moeten de nacht elders doorbrengen, berichten Italiaanse media. Het eiland wordt ook verboden terrein voor toeristen gedurende een maand.

De noodtoestand is afgekondigd op Vulcano door de toenemende vulkanische activiteit. Er komen gassen vrij, waardoor het zuurstofniveau in de lucht daalt en dat creëert ademhalingsproblemen, die zelfs dodelijk kunnen zijn, vooral 's nachts als mensen slapen. Het alarmniveau op Vulcano ging van "geel" naar "oranje".

Op verschillende foto's op sociale media kan je de vrijgekomen gassen zien:

Meer bepaald in de buurt van het haventje Porto di Levante is de luchtkwaliteit slecht. Zowat 300 bewoners mogen de nacht niet meer in hun huis doorbrengen. Het eiland wordt ook verboden terrein voor toeristen en dat gedurende één maand.

De laatste vulkaanuitbarsting op Vulcano dateert van 1888.

Meest gelezen