Radio 2

Dertigtal jongeren bestormen supermarkt in centrum Brussel: plunderingen en vandalisme

Gisterenavond bestormde een dertigtal jongeren met honkbalknuppels de Carrefour-Express aan de Vismarkt in Brussel. Ze sloegen alles kort en klein, en namen de kassa mee. De uitbater van de supermarkt denkt dat de jongeren de corona-betoging gebruikten om hun slag te slaan. "Omdat de politie haar handen al vol had."  

Eric Lambert is zaakvoerder van de Carrefour Express op de Vismarkt in het centrum van Brussel. Hij is nog steeds erg onder de indruk van de feiten van gisterenavond. "Rond 17u35 doken plots een dertigtal jongeren op in de winkel. Een deel van hen was gemaskerd, een ander deel had zelfs die moeite niet gedaan. Ze waren gewapend met honkbalknuppels en kasseien en sloegen de etalage aan diggelen.” 

Op dat moment waren er ook nog klanten aanwezig. Gelukkig hield het personeel het hoofd koel. "De collega's hadden de goeie reflex om hen in veiligheid te brengen in een personeelsruimte. Ondertussen sloegen de jongeren alles stuk. De kassa’s, ons informaticasysteem, de rekken,... Het was verschrikkelijk. Ze namen ook wat kleine etenswaren mee en uiteindelijk ook de inhoud van de kassa. Al zat daar niet veel in aangezien iedereen hier tegenwoordig betaalt met de bankkaart."

Psychologische begeleiding

Zaakvoerder Eric is er van overtuigd dat de jongeren de coronabetoging gebruikten om hun slag te slaan. "Aanvankelijk werd er gedacht dat het ging om relschoppers die waren afgezakt naar de winkel. Maar ik weet zeker dat deze gasten niets met de betoging te maken hadden”, zegt Eric. 

De politie kwam ter plaatse maar de daders waren al gevlucht. Er is voorlopig nog niemand opgepakt. Vandaag blijft de winkel dicht om alles op te ruimen. Het personeel is zwaar onder de indruk en krijgt psychologische hulp. 

Meest gelezen