Foto: Mark Godefridis

Dieven gaan aan de haal met zeven puppy's

In Kumtich bij Tienen zijn dieven er vandoor gegaan met zeven jonge kangalpuppy's. De dieven gebruikten een list om de eigenaar van bij zijn dieren weg te lokken. De dieren zijn zo'n 10.000 euro waard. 

"Ik had al laten weten dat de dieren nog te klein waren om bij de moeder weg te gaan maar die mensen bleven maar aandringen", doet Mark Godefridis het verhaal. "Zaterdag 13 november stonden ze hier dan toch. Een koppel uit Nederland en nog een vrouw. Ze wilden weten of de dieren wel iets voor hen zou zijn en vroegen om met één van de grotere dieren een wandeling te kunnen maken. Toen ik merkte dat die wandeling niet zo makkelijk ging, zo'n volwassen dier weegt 80 kilogram en kan serieus trekken, ben ik met hen meegegaan. Dat was mijn fout", besluit Mark. 

Want inderdaad, achteraf merkte Mark op camerabeelden dat drie handlangers van de bezoekers net van dat moment gebruik maakten om de garagepoort van Mark open te breken en met de dieren aan de haal te gaan.  (Tekst gaat verder onder foto). 

Foto: Mark Godefridis

"Ik was eigenlijk van plan om maar één van de puppy's te verkopen. De andere wou ik inzetten om vee te bewaken op weides in Limburg. De honden houden de wolven weg", vertelt Mark. 

Intussen is de politie een onderzoek gestart naar de zaak. Mogelijk houdt een zakelijk geschil verband met de diefstal van de dieren. 

Meest gelezen