Radio 2

Gentse bioscoop Sphinx wil nog geen volle zalen

Bezoekers van de Gentse bioscoop Sphinx moeten in de zalen toch afstand houden. Nochtans verplicht de overheid dat niet. Volgens de huidige coronaregels volstaan een mondmasker en een coronapas. Maar dat gaat niet ver genoeg, zeggen ze bij Sphinx, en dus mag de zaal maar voor maximaal 70 procent bezet zijn.

Bij bioscoop Sphinx aan de Gentse Korenmarkt nemen ze het zekere voor het onzekere. Hoewel een mondmasker en een coronapas volstaan als maatregel tegen corona, voert de bioscoop ook een capaciteitsbeperking in.  De zalen mogen maar voor 70 procent bezet zijn. 

Uitbater Patrick Deboes: "Van bij het begin van deze crisis is het opzet geweest de mensen een veilig gevoel te geven. En om echt te zorgen voor de veiligheid. Wij vonden dat het bij het begin van die nieuwe golf wel opportuun was om nog iets verder te gaan dan de bestaande maatregelen. De mensen weten intussen dat ze én het mondmasker en de coronapas nodig hebben. Daarbij is het onze taak om te zorgen voor een goede ventilatie en daarom hebben we besloten om het bezoekersaantal per zaal weer naar beneden te brengen."

We vragen om één zetel tussen te laten

In de praktijk wil de maatregel zeggen dat er tussen de bezoekers een lege zetel moet zijn. Daarbij mogen families of groepjes uit eenzelfde bubbel wel naast elkaar zitten, maar tussen de bubbels moet een plaatsje vrij gehouden worden. Patrick Deboes: "Groepjes mogen samenblijven, maar als het gaat om onderscheiden groepen of klanten, dan vragen we om 1 plaats tussen te laten."  

Met de bijkomende maatregel hoopt Sphinx een sluiting in de toekomst te vermijden. "We weten niet waar we staan hé. We spreken nu over een verhaal tot eind januari, maar we vrezen dat de maatregelen sowieso strenger gaan worden, en we willen te allen prijze vermijden dat we weer zouden moeten sluiten."

Meest gelezen