Meskerem Mees (links) en celliste Febe Lazou (rechts) tijdens de opnames van "De Toots sessies" voor Canvas.

Het gaat hard voor Meskerem Mees: nu ook genomineerd voor Music Moves Europe Talent Awards

De Belgische singer-songwriter Meskerem Mees is genomineerd voor de Music Moves Europe Talent Awards. Die prijzen geven Europese artiesten die een mooie internationale carrière tegemoet gaan een duwtje in de rug. Meskerem Mees brak twee jaar geleden door met haar debuutsingle "Joe" en scoorde dit jaar samen met Tourist LeMC de hit "Niemandsland". Ondertussen wordt ze ook internationaal opgemerkt.

Het gaat hard voor Meskerem Mees. Op dik twee jaar tijd heeft ze al een heel mooi parcours afgelegd. In 2020 won ze Humo's Rock Rally en stond ze met haar debuutsingle "Joe" op 1 in De Afrekening, de hitlijst van Studio Brussel. Daarna volgden nummers als "Seasons shift", "Astronaut" en "The writer". Onlangs bracht ze haar debuutplaat "Julius" uit. 

Bekijk hier de videoclip van "Joe":

Ook internationaal kon ze zich in de kijker werken. Zo was ze in augustus te zien op een reusachtig reclamepaneel op Times Square in New York, als uithangbord van de Equal-playlist van Spotify. Die playlist zet vrouwelijk muzikaal talent in de kijker.  

Een maand later won ze op het prestigieuze Jazz Festival van Montreux in Zwitserland de prijs voor jong talent. "Met haar mooi gecomponeerde muziek, haar magnetische aanwezigheid en haar aparte fluwelen stem was ze een ware revelatie tijdens de wedstrijd", klonk het daar. Nu maakt ze ook kans op de Music Moves Europe Talent Awards, een prijs voor jong Europees talent. 

De andere genomineerden zijn Alina Pash (Oekraïne), Anna (Italië), Balkan Taksim (Roemenië), Blanks (Nederland), Denise Chaila (Ierland), Дeva (Hongarije), DORA (Spanje), Francis of Delirium (Luxemburg), Friedberg (Oostenrijk), JADA (Denemarken), Ladaniva (Armenië), Mezerg (Frankrijk), Nenny (Portugal), and Zoe Wees (Duitsland).

Een Music Moves Europe Award is 10.000 euro waard. Vijf winnaars worden gekozen door een jury. Muziekliefhebbers uit heel Europa kunnen stemmen voor de publieksprijs via deze link. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 januari op het showcasefestival Eurosonic Noorderslag in Groningen. 

Voorgaande winnaars zijn Stromae, Adele, Mumford & Sons, Dua Lipa, Rosalia.

Meskerem Mees is momenteel te zien in "She's lost in music", een driedelige documentaire op Canvas en VRT NU over vrouwelijke artiesten die hun weg zoeken in de (inter)nationale muziekwereld. 

Vorige week kwam ze op Radio 1 haar debuutalbum "Julius" voorstellen bij Ayco. 

Meest gelezen